Bel Canto e1X DAC hersker over både det digitale og det analoge domenet. Med trickle-down-teknologi fra selskapets flaggskip Black Series, dekoder den Roon-klare enheten MQA fullstendig, støtter opptil DSD128 (via DoP) og 24-bit/384kHz (via Ethernet), og tilbyr DLNA-kontroll via en gratis app. TIDAL, Qobuz, ditt eget bibliotek og andre strømmetjenester er bare et trykk unna. En komplett serie med digitale innganger – Toslink, AES, S/PDIF, USB-A – gir deg automatisk opptil 24-bit/192kHz samt DSD64. En innebygd MM/MC phono-forforsterker, hodetelefonforsterker og subwoofer-utgang bekrefter at e1X er klar til å håndtere nesten alle systemkonfigurasjoner samtidig som den gir deg en mengde lyttealternativer.

Basert på Bel Cantos High Dynamic Resolution HDR-II-kjerne og høyhastighets Asynchronous Multi-Input Processor (AMiP)-plattform, forsterker e1X slik allsidighet i referansegrad med slående varm, dynamisk, kantfri lyd. Den USA-lagde komponenten utvider den Minnesota-baserte produsentens rykte for å lage audiofilt utstyr hvis ytelse, funksjoner og evne motsier dets kompakte fotavtrykk. Programvarekontrollert trim, bassutjevning og subwoofer-filterstyring er også standard. Tilstedeværelsen av balanserte XLR-utganger bekrefter ytterligere enhetens forpliktelse til å engasjere troskap og optimal signalrenhet.

Like viktig, e1X kommer satt opp for moderne behov og moderne livsstil. Den er like hjemme i romslige områder eller trange rammer, dedikerte lytterom eller flerbruksrom. Dette kontrollsenteret ligger i et dempet chassis med begrenset lag fylt med høykvalitets aluminium og enkel, elegant digital skjerm, som tar lydopplevelsene dine til et høyere plan. 100 % musikk direkte garantert.

Asynkron multi-input prosessorplattform
Bel Cantos AMiP (Asynchronous Multi-Input Processor)-plattform administrerer alle inngangene til e1X. Det er en kraftig tilpasset asynkron kjerne med seks prosessorenheter som består av to 32-bits XMOS-prosessorer for generell bruk, to 32-biters ARM-prosessorenheter og to dedikerte lydprosessorer. Disse håndterer sammen Ethernet-grensesnittet som fungerer med Roon Ready- og DLNA-servere, USB-A vertsstreaming-inngang, en USB2-24/384-inngang, eldre digitale SPDIF/AES/TOS-innganger og analoge linjenivå- og phono-innganger. AMiP-plattformen håndterer DSD- og MQA-prosesser og Bel Cantos tilpassede tidsoptimerte filter med heltallsoppsampling. Det er et høyytelses MM/MC programmerbart phono-trinn og to linjenivåinnganger som mater et høyt dynamisk område 24/192 ADC inn i prosessorkjernen. To friløpende ultra-lavfasestøy-masterklokker styrer all digital prosessering og fjerner all innkommende jitter fra eksterne digitale inngangsstrømmer. Det er en 32-bits ARM-kjerneprosessor som håndterer brukergrensesnittet og koordineringen av AMiP-plattformen. AMiP-plattformen mater Bel Cantos HDR-II DAC-kjerne som kjører på en dedikert strømforsyning gjennom et tilpasset digitalt grensesnitt. Det er her volumkontroll utføres ved hjelp av 32-bits matematikk. HDR-II-kjernen oppnår 126dB med dynamisk rekkevidde, høyere enn noen analog volumkontroll kan oppnå for fullstendig gjennomsiktig volumkontrollfunksjon. HDR-II har også et asynkront grensesnitt med en frittgående masterklokke med ultralav fasestøy plassert ved siden av DAC-ene. Den inkluderer en 64-bits dedikert lyd-DSP for å gi fullstendig gjennomsiktig bassstyring, sofistikerte tilt- og bass-EQ-funksjoner, og lar Bel Canto finjustere ting som RIAA-responsen i phono-delen. Det er en sekundær DAC (112dB dynamisk område) som driver linjeutgangen og gir hodetelefon- og subwoofer-utgang med bassstyringsfunksjoner.

HDR-II kjerne
Bel Cantos High Dynamic Resolution-II (HDR-II) kjerne er en svært raffinert DAC som gjengir høye nivåer av definisjon og musikalitet. Det er kulminasjonen av mer enn 20 år med utvikling av lyd-DAC-design. Med HDR-II Core har selskapet forbedret det dynamiske området, analog utgangstrinndesign og digitale filtre, samtidig som den har redusert generering av falsk signal og jitterrelaterte feil. Den nye HDR-II Core har demonstrert at vi kan øke oppløsningen av musikalske detaljer, og forbedre lyttebarheten og den oppfattede kvaliteten på den innspilte musikken. Dette er i motsetning til der «gjennomsiktig» og «avslørende» ofte betyr «lyse». HDR-II Core presenterer den originale musikken med høye nivåer av klarhet og følelser. HDR-II Core starter med et bevisst og nøye valg av DAC-teknologi. Dette valget definerer den ultimate oppnåelige ytelsen og er definert av flere nøkkelspesifikasjoner. Bel Canto velger den mest raffinerte CMOS digital til analog prosessor for å gi overlegen dynamisk rekkevidde gjennom ekstremt lav støy, forvrengning og jitterfølsomhet. Den analoge utgangsdelen drar best nytte av den underliggende CMOS-teknologien for å oppnå de høyeste nivåene av analog renhet og kompromissløs ytelse. Denne Advanced Segment Technology DAC-en kombinerer både multi-bit og multi-bit delta-sigma-teknologi for å levere suveren ytelse med et dynamisk område på 132dB og transparente lineære-fase digitale filtre. Den analoge CMOS-konverteringen opererer i konstant spenning, klasse A differensialstrømmodus for minimal forvrengning og best analog ytelse.

Digitalt gjort riktig
Den digitale HDR-II Core-designen starter med masterklokker med ultralav fasestøy. Disse overlegne klokkene går fritt og mates fra dedikerte analoge strømforsyningsregulatorer med ultralav støy. Det er to trinn med asynkron grensesnitt for å sikre at den endelige DAC-utgangen er jitterfri og uavhengig av støy på de innkommende digitale signalene. Egendefinerte MQA-baserte digitale filtre definerer en optimalisert impulsrespons fra alle kilder, MQA, PCM, analog og DSD. Tilpassede digitale filtre er designet for i stor grad å etterligne tidsdomeneresponsen til et lydsignal som beveger seg gjennom 10 meter luft. Denne overlegne tidsdomeneresponsen sikrer den beste lydytelsen for alle signaler som er reprodusert av HDR-II Core DAC-teknologi. MQA, PCM, analog og DSD nærmer seg alle impulsresponsen som følge av reiser gjennom 10 meter luft, og beholder de kritiske tidsforholdene i den originale musikken.

Ren klasse A differensial analog utgang
En kritisk fordel med HDR-II Core-arkitektur er hvordan klasse A-differensialstrømmodusutgangen fra DAC fungerer sammen med tilpasset balansert analog seksjon for best å bevare den originale dynamikken til opptaket. De store differensialstrømmene med konstant forspenning påtvinger ren klasse A-operasjon til hver del av de analoge utgangstrinnene, hver presisjonsmotstand, filmkondensator og forsterkerenhet er forspent med konstant strøm og spenning. Denne konstante forspenningen holder alle komponenter i termisk stase og sikrer at all den originale signaldynamikken beholdes. Gjennom nøye valg av deler, arkitektoniske betraktninger og designdetaljer, raffinert over flere generasjoner, har Bel Cantos HDR-II Core blitt optimalisert for å gjengi ren, dynamisk analog signalkvalitet fra alle musikkkilder.

Avansert Phono-arkitektur
To-trinns phonoarkitektur består av en RIAA-inngangsforsterker med ultralav støy med presisjonsfilterkomponenter og fast 40dB forsterkning. Dette etterfølges av et digitalt kontrollert analogt trinn med variabel forsterkning for å tilpasse RIAA-forsterkningen for et bredt spekter av MM- og MC-kassetter. Inngangslasting styres fra menyen slik at du kan lade MC-kassetten din med optimal impedans. Denne nye phono-arkitekturen er optimalisert for nøyaktig RIAA-filterdrift med lite støy og kompatibilitet med mange kassetter.

Hodetelefonutgang
Hodetelefonutgangen drives fra en dedikert 112dB dynamisk rekkevidde DAC gjennom et buffertrinn med høy strøm. Den kan drive 32-ohm-telefoner til høyt nivå og gi utmerket lyddetaljer og ytelse for hodetelefoner.

Sub-utgang
Bassbehandlingsfunksjoner inkluderer uavhengig valg av et andre-ordens Butterworth lavpass- og høypassfiltersett. Hovedhøyttalerne kan kjøres i full rekkevidde eller rulles av under frekvenser fra 40 til 120Hz. Subwooferen lavpass kan stilles inn for full rekkevidde eller frekvenser fra 40 til 120 Hz. Denne tilnærmingen gir maksimal fleksibilitet for å optimere integreringen av en subwoofer. Det er også +/-6dB med forsterkningstrimområde på subwooferutgangen.

Innganger på linjenivå
Det er to analoge innganger på linjenivå som gir 110dB dynamisk rekkevidde og kan brukes for eldre analoge kilder som tape, tuner eller en hjemmekino-bypass hvor volumnivået vil bli satt til en høy innstilling (84.0) på ACI 600 og volumet styres gjennom hjemmekinoprosessoren. Disse inngangene forbedrer muligheten til å integrere E1X DAC i mange forskjellige systemer med mange forskjellige signalkilder.

24bit data til 192ks/s: AES, SPDIF, TOSLINK
24bit data til 192ks/s, MQA og DSD64: 10/100 Ethernet
24bits til 384ks/s, MQA og DSD64/128(DoP): USB2 Audio
Hodetelefoner: 4,5 Vrms maksimum, 32 ohm minimum belastning

Inndatafølsomhet:
MM: 2,5mV til 5mV
MC: 0,25mV til 0,5mV

Inndatabelastning:
MM: 47k ohm
MC: 50, 100, 500, 1000

RIAA-nøyaktighet: +/-0,25dB, 50Hz-15kHz
SNR: >70dBA-vektet
Dynamisk område: 126dBA-vektet
THD+N: <0,001 % 1kHz
IMD(CCIF): <0,001 %, 18,5: 19,5 kHz 1: 1