For å møte den økende etterspørselen etter høyhastighetsdata og økt båndbredde, har Nordost Valhalla 2 Ethernet-kabelen fordelen av åtte, 23 AWG, solide ledere pakket inn i en polymerisolasjon med høy tetthet. Disse glødede lederne er ordnet i fire tvunnet par før de blir trippelskjermet. Hvert av disse designaspektene minimerer hudeffekten, eliminerer krysstale og EMI (elektromagnetisk interferens), og sikrer en nettverkskabel med høy ytelse, som tilbyr langt mer båndbredde enn det som er nødvendig for dagens typiske datakrav.

For ytterligere å skille Nordost Valhalla 2 Ethernet-kabelen fra sine konkurrenter, har Nordost implementert sin unike mekaniske tuning-prosess. Ved å omhyggelig kutte hver leder med beregnede og like lengder, reduserer Nordost intern mikrofoni og høyfrekvent resonans. Det nøyaktige kuttet til hver leder, med en lengde som bestemmes av kabelens geometri, materiale og bruk, garanterer ensartet ankomst av alle signaler, noe som dramatisk reduserer tidsfeil.

For å fullføre denne referansedesignen er Valhalla 2-kabelen avsluttet med en fullstendig spesialisert, gullbelagt 8P8C/RJ45-kontakt, designet for å motstå ESD (elektrostatisk utladning) og optimert for mekanisk pålitelighet. Den resulterende kabelen støtter frekvenser og overføringshastigheter som enkelt oppfyller kravene i kategori 8.

Hver kabel er konstruert med presisjon, konsistens og kvalitetsfabrikasjon, noe som gir en massiv forbedring i forhold til standardutgave, masseproduserte Ethernet-kabler med lav presisjon.

Insulation: High density polymer
Construction: Mechanically tuned length, Shielded Foiled Twisted Pair Design (s/ftp)
Conductors: 8 X 23 AWG
Material: Solid core copper conductors
Overall Shield Coverage: Fully Shielded Triple Braid
Termination: Specialized EMI and ESD resistant gold-plated 8P8C/RJ45 connectors